طرح اولیه موزه ملی قرآن کریم توسط احمد مسجد جامعی تهیه شده است.
کتابخانه تخصصی:
کتابخانه تخصصی موزه ملی قرآن کریم با مجموعه بسیار غنی در زمینه کتب مرجع و علوم قرآنی در سه طبقه به وسعت 465 متر مربع واقع شده است
این مجموعه در حال حاضر دارای حدود 3500 نسخه کتاب بوده و قابل توسعه تا 40000 جلد است. کتابخانه با سیستم باز و به روش L.C خدمات میدهد.
سیستم کتابخانه شامل بخشهای ذیل است:
تالار امانت و نشریات، تالار مطالعه و مخزن و مرکز اطلاع رسانی
ویژگیهای معماری:
در معماری این مجموعه «هندسه و سازه» نقش اصلی را ایفا میکند. عامل هندسه بهویژه در طراحی سرسرای اصلی نقش بسیار مسلط و نمایانی دارد. عامل سازه نیز با استفاده ماهرانه از اشکال هندسی در ساختن سقفها (بهویژه کتابخانه) و سالن اصلی و سقف و دیوارها (بهویژه در آمفیتئاتر) نمونه جالبی از کاربرد عناصر سازهای در طراحی معماری این مجموعه بهشمار میرود.
تلاش برای استفاده از نور و روشنایی طبیعی، از طریق تعبیه نورگیرها در بام مجموعه سبب شده سرسرا و کتابخانه، بخشهایی از موزه و نمایشگاهها و قسمت اداری تا اندازه مطلوبی از نور بهرهمند شوند.
در انتخاب مصالح، دوام زیاد، کاهش میزان نیاز به رنگآمیزی و تعمیر و نگهداری با امکانات موجود و توجه به اهمیت نماهای داخلی (در بنایی که نمای خارجی ندارد) معیارهای اصلی بودهاند،و به همین جهت در قسمت اعظم بنا از آجرنما و بتن نمایان (بتن تیشهای با سیمان سفید) استفاده شده است.
ذوق و سلیقه خوب در انتخاب مواد مصالح و اجرای دقیق کار (تا آنجا که ممکن بود) با استفاده از صناعت و مهارت استادکاران ایرانی در آجرکاری، کاشیکاری، نجاری، سنگکاری و... به زیبایی فضاها و ایجاد احساس خوشایند ناشی از حضور در یک مکان مهم و عمومی فرهنگی کمک بسیار کرده است.ژ
افتتاح موزه ملی قرآن کریم:
موزه ملی قرآن کریم در 12 مرداد ماه سال 1384 با حکم سید محمد خاتمی، احمد مسجد جامعی به سمت رئیس هیات امنا موزه قرآن کریم منصوب شد.
احمد مسجد جامعی در تاریخ 9/6/1384 به عنوان مسئول موزه شروع به فعالیت کرد و در 23/7/1384 موزه ملی قرآن کریم طی مراسمی با حضور آیت ا.. هاشمی رفسنجانی و جمع بسیاری از فرهیختگان و عاشقان قرآن کریم افتتاح شد[مراسم تودیع مسجد جامعی در موزه قرآن]